با مطالعه این مقاله مشاوره ای، می دانید چگونه برای امتحانات برنامه ریزی کنید؟

چند هفته بعد از شروع نیمسال اول یا دوم، امتحانات نیم ترم مدرسه هم شروع می شود. اواسط آبان و بعد از ایام عید، اکثر مدارس برنامه امتحانات نیم ترم اول و دوم را به دانش اموزان می دهند. البته برای امتحانات نیمسال اول و دوم نیز می توانید از این روش استفاده کنید امام حتما ویژه امتحانات پایانی نیمسال اول و دوم (نهایی و خرداد) مطلب مشاوره ای جداگانه خواهیم داشت.

این برنامه امتحانی یکی از دانش آموزان ما در پایه دهمعلوم انسانیبود:

مراحل برنامه ریزی

1) تعیین اولویت ها. 2) زمان بندی مطالعه. 3) برنامه ریزی کلی 4) برنامه ریزی جزئی.

البته این مراحل بستگی به این موضوع هم دارد که چه زمانی شروع به برنامه ریزی کردید و چه مقدار زمان در اختیار دارید.
من فرض را بر این گرفته ام که شما بعد از اعلام برنامه امتحانات، شروع به برنامه ریزی کردید. که در این حالت حداقل یک هفته قبل از اولین امتحان است و شما یک هفته زمان در اختیار دارید.

1) تعیین اولویت ها

برای انکه برنامه ریزی استاندارد امتحانات داشته باشید باید اولوبت کتاب ها را در مرحله اول مشخص کنید.

اولویت منظورم این موارد است: کدام کتاب، حجم بیشتری از مطالب درسی را در امتحان دارد؟ کدام کتاب برای شما دشوارتر از دیگر کتابهاست؟ کدام درس نیاز به مطالعه پیش نیاز از پایه دهم یا یازدهم دارید؟ مثلا ریاضی یا فنون ادبی. حتی شاید لازم باشد یک معیار دیگر هم در نظر بگیرید: کدام دبیر شما سوالات آسان یا دشوارتری طرح می کند. (البته امیدوارم این مورد آخر، برای شما معیار اصلی نباشد)
براساس این اطلاعات، به ترتیب از آخرین امتحان شروع کنید.
چرا از آخرین امتحان شروع کنید؟ چون فرض ما بر این بود که حداقل یک هفته زمان در اختیار دارید. بنابراین از امروز براساس معیارهای گفته شده، آخرین امتحان را شروع کنید که در نهایت به آخرین امتحان برسید.

2) زمان بندی مطالعه

در مرحله دوم برنامه ریزی برای امتحانات، نیاز به تنظیم برنامه زمانی مطالعه دارید.

تعیین زمان های مطالعه در این نوع برنامه ریزی، یعنی اینکه مشخص کنید در طول شبانه روز چه مدت می توانید درس بخوانید. در مرحله اول نباید براساس آنچه از خودتان توقع دارید، ساعت مطالعه را تنظیم کنید. پس واقع بین باشید سپس براساس همین واقعیت و توانایی خود تخمین بزنید: آیا می توانید برنامه ریزی پیش بینی شده را به اتمام برسایند یا خیر؟

اینجاست که باید به ساعت مطالعه واقعی، یک یا چند ساعت اضافه کنید.

مثال بزنم:
دانش آموز یازدهمی من در تابستان، دروس پیش نیاز پایه را خوانده بود. اما بنظر هر دویمان، درس های تاریخ، جامعه و عربی در اولویت هستند. بر همین اساس تا زمانی که خیالمان از جهت این سه درس آسوده شود، چند روز اول برنامه، ساعت مطالعه بیشتری را تنظیم می کنیم و در روزهای بعد، متعادل تر پیش خواهیم رفت.
مشخص کردن ساعت مطالعه در شبانه روز، قدم دوم در این مرحله است. اینکه وقتی از مدرسه به خانه رسیدید، چند ساعت برای غذا، استراحت و نماز اختصاص بدهید و بعد از چند ساعت شروع به درس خواندن کنید و چه ساعتی مطالعه به پایان می رسد.

چگونه ساعت مطالعه را زیاد کنید؟

افزایش ساعت مطالعه در شبانه روز برخلاف عادت روزهای قبل، انتظاری است که از خودتان دارید. توصیه میکنم با روندی افزایشی و در طول چند روز به ساعت مطالعه بالاتر برسید، نه یکباره و یکروزه!
افزایش یکباره ساعت مطالعه، در ایام امتحانات منجر به کاهش ساعت مطالعه در روزهای بعدی نمی شود! چون شما هرچقدر به روزهای امتحان نزدیک تر شوید، خواسته یا ناخواسته ناچار به ساعت مطالعه بالا هستید؛ به دلیل حجم کارها و فشار شرایط روزهای امتحان. اما اتفاقی که تجربه می کنید، کاهش کیفیت و خستگی است . اما این موضوع را بخاطر داشته باشید که افزایش ساعت مطالعه نیاید زیاد طول بکشد.

3) برنامه ریزی کلی

در مرحله سوم برنامه ریزی، شما دو ستون اطلاعات خواهید داشت: 1) اولویت های درسی. 2) زمان های مطالعه در طول هفته.
یعنی تا اینجا مشخص شده است چه درسی را ابتدا بخوانید، در چه مدت زمانی و چه ساعت هایی از شبانه روز مطالعه داشته باشید. این دو ستون را با دقت تمام و با حوصله تکمیل کنید.

4) برنامه ریزی جزئی

مرحله مانده به آخر برنامه ریزی امتحانات، تنظیم برنامه ریزی روزانه است. در این مرحله خواهید نوشت که هر روز، از چه ساعتی تا چه ساعتی، چه درسی / درس هایی را بخوانید.
موضوع مهم این است که می توانید هر روز بیشتر از یک درس بخوانید. حداقل دو درس. البته همین دو درس هم می تواند حداکثر باشد. بخصوص در روزهای تعطیل و پایان هفته یا روزهایی که درس مدرسه حجم کمتری داشته و شما زمان بیشتری در اختیار دارید.

5) اعتماد به برنامه ریزی خودتان

به مرحله پایانی برنامه ریزی برای امتحانات رسیدید. این مرحله را باید در تمام انواع برنامه ریزی ها داشته باشید: به برنامه خود امیدوار باشید و اعتماد کنید.

سعی کردم تمام موارد مهم را برایتان ذکر کنم. البته که این روش برنامه ریزی کردن نیاز به تجربه هم دارد. که شما به احتمال زیاد آن را ندارید. برای این موضوه یک راهکار پیشنهاد می دهم که خیلی هم موثر است و تا حد زیادی می تواند در پیشرفت شما مفید باشد.
راهکار این است: در پایان هر روز، کارهای انجام شده را ارزیابی کنید. یعنی نگاه کنید به آنچه که قرار بوده انجام بدهید و آنچه که عملا انجام داده اید.
دلایل مغایرت این دو بخش را پیدا کنید: آیا قرارهای برنامه ریزی اشتباه بودند یا شما نتوانستید آن را خوب و کامل اجرا کنید. یا هر دلیل دیگری که ممکن است وجود داشته باشد.

نمونه برنامه ریزی

اگر روزهایی تعطیل داشتید:

صبح از ساعت 9تا 13 / عصر از ساعت 15 تا 17 / شب از ساعت 20 تا 22 تاریخ. دینی. عربی در برنامه امروز هست.

و در سایر روزها:

روز اول: 2درس دینی (صبح یکدرس. عصر یکدرس) / شب 1درس جغرافی

روز دوم: 2درس جامعه . 2درس فنون (صبح دو درس فنون) (عصر یکدرس جامعه. شر هم یکدرس جامعه)

روز سوم: 3درس تاریخ. هرچند صفحه از آمار. اول تاریخ بخون. ریاضی خودش دو روز وقت داره.

امیدوارم امتحانات را با برنامه ریزی دقیق و حساب شده پشت سر بگذارید و جهت برنامه ریزی برای امتحانات نهایی اینـــجا را کلیک کنید تا بوسیله مشاوران کنکورآباد بتوانید برنامه جامعی را دریافت کنید.

روش برنامه ریزی برای امتحانات

برنامه ,ریزی ,مطالعه ,ساعت ,امتحانات ,درس ,برنامه ریزی ,ساعت مطالعه ,مطالعه در ,برای امتحانات ,ریزی برای

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


نشریه‌ی الکترونیکی رایانا مطالب اینترنتی بهترین سایت Start To Learn Programming smjh کتابخانه امام خمینی"ره" High Quality NFL New York Jets Jerseys Wholesale, Worth Having. Kate انجام پروژه های برنامه نویسی ۩۞۩ نارسیس سرزمین دانلود ۩۞۩